Prehrana umirovljenika

Za osobe starije životne dobi kreiramo jelovnike koji se većinom temelje na načelima mediteranske kuhinje, što prvenstveno znači prehrana bazirana na maslinovom ulju i korištenju lakoprobavljivih namirnica (s manje soli i jednostavnih šećera te manje masnoće), u prvom redu laganija mesna jela i riba. Namirnice su prikladno termički obrađene najčešće kuhanjem, pirjanjem i poširanjem. Naši deserti sadrže laganije  kremama i voće. Moguć je dogovor oko obroka za dijabetičare ili po potrebi.

Primjeri jelovnika za osobe starije životne dobi:
  1. Krem juha od cvjetače i brokule s kockicama prepečenca
  2. Miješano varivo s raznim mahunarkama i junetinom
  3. Zapečena škarpina u pećnici s povrćem
  4. Marinirana pileća prsa s okruglicama
  5. Pirjana ječmena kaša sa zimskim povrćem…

 

U ponudi je i prehrana za slabije pokretne i nepokretne osobe gdje nudimo izbor  niskokaloričnih ali kompletnih obroka te prehranu osoba sa probavnim teškoćama i određenim zdravstvenim teškoćama. Hrana je pripremljena isključivo na bazi prirodnih i svježih namirnica, bez zaprške i s vrlo malim količinama začina i soli.

 

 Što se tiče dostave hrane, praksa nam je raditi u dva modela: 

  1. Model s nepovratnom ambalažom
  2. Model s povratnim toplim banjama (kupkama)

 

Cjenik toplih obroka smo pokušali napraviti primjeren prilikama i vremenu u kojem živimo, a da u isto vrijeme ne kompromitiramo kvalitetu jela. Želimo vjerovati da smo u tome uspješni.

Placa Ugostiteljstvo d.o.o. snosi punu odgovornost za pripremljenu i dostavljenu hranu i u materijalnom i u moralnom smislu. Naše dugogodišnje iskustvo u pripremi hrane je garancija naše profesionalnosti.

Obratite nam se sa povjerenjem. Pošaljite nam mail ili nas nazovite za više informacija i eventualna dodatna pitanja. Rado ćemo vam se što prije javiti.

POŠALJITE NAM UPIT ILI NAM POŠALJITE MAIL